x
Joost Spijkers werd voor het theater geboren op 23 juni 1977 in Melick en Herkenbosch. Na enige omzwervingen door Limburg en het voormalig Joegoslavië kwam hij terecht op de Academie voor Kleinkunst/de Theaterschool in Amsterdam. Daar vormde hij met klasgenoten de theatergroep de Ashton Brothers. De Ashton Brothers zijn Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde.
Zij speelden hun muzikale spektakelshows over de hele wereld, van Parijs tot Toronto en van Budapest tot Edinburgh. Na vijf, door pers en publiek bejubelde, en internationaal bekroonde theatershows ontwikkelden de Ashton Brothers hun zomerfestival Ashtonia waarmee ze de zomers van 2017-2018-2019 tienduizenden mensen naar hun circus in onder meer de tuin van Slot Zeist trokken.
Als Ashton Brother specialiseerde Joost zich tot onfortuinlijke flamencodanser, primo ballerino, acrobaat in de trapeze en tissue, sterke man, blinde pianist, amoebe, brandende derwishdanser, en zanger van liederen die niemand kan verstaan.

Sinds 2015 maakt Joost samen met zijn band en toneelschrijver Peer Wittenbols "solo" muziektheaterprogramma's. Joost won in 2018 de Poelifinario voor het meest indrukwekkende theaterprogramma in de categorie kleinkunst. De voorstelling stond in de Theaterkrant top 5 van de beste theatervoorstellingen van het jaar. In 2022 won hij de Annie MG Schmidtprijs 2021 voor het beste theaterlied met het lied "Welkom Thuis" uit de voorstelling "Hotel Spijkers". De nummers uit de shows zijn uitgebracht op vier albums. Joost zingt in het Nederlands en in alle andere talen uit zijn jeugd in theaters in Nederland, Servië, Bosnië, Kroatië, Slovenië en Tsjechië.

Joost is getrouwd met Iva Lešić en is vader van Joakim, Sara Sofie en Stela Tara.

O ja, alles wat hij zingt is echt gebeurd.
 

venster sluiten
 
 
 
x

We horen graag van je

E-mailadres
 
Vraag, reactie of opmerking
 
 
Amsterdam Artist Management
Contactpersoon: Elselinda Schouten
Telefoon: +31 6 20 361 376
> Management@joostspijkers.nl
 
 
 
 

venster sluiten
'''Joost Spijkers en zijn band toeren weer door het land met de nieuwe muziektheatervoorstelling SPIJKERPALEIS.
De Groene Amsterdammer omschreef de voorstellingen van Joost zo:' "Spijkers brengt zoveel meer dan een theaterconcert omdat Joost zoveel meer is dan een zanger. Hij is een geweldige acteur en liedperformer: Soms zacht en teder, soms bitter en hard, soms ronduit clownesk.''"

Spijkers' melancholie, romantiek, muzikaliteit en soms rauwe kolder vallen in de smaak bij pers, publiek en jury's. SPIJKERS II werd bekroond met de Poelifinario 2018 voor meest indrukwekkende cabaretvoorstelling. Hotel SPIJKERS kreeg een nominatie voor de Poelifinario 2022. Als klap op de vuurpijl won het nummer Welkom thuis uit die voorstelling de Annie MG Schmidtprijs voor het beste theaterlied van 2021.

Nu brengt Joost met zijn topmusici opnieuw een humoristisch, visueel, muzikaal en theatraal spektakel.
In de nieuwe voorstelling SPIJKERPALEIS raakt een man op een kermis verzeild in een spiegelpaleis. Hij verdwaalt in het doolhof van spiegels waarin hij zijn geliefden, ouders, kinderen, vriend en vijand
Ziet en daarmee zichzelf. De mens bestaat immers bij de gratie van de mensen die hem omringen. Daarom is eenzaamheid zo'n genadeloos gif. Omdat Joost zich realiseerde dat zijn leven na iedere ontmoeting anders was dan ervoor verdienen ze allemaal een lied. Ik ben door jou. SPIJKERPALEIS is een caleidoscopische collage van warmbloedige monumentjes voor hen. Is deze man een gek die zijn eigen wereld creëert en zijn familie en vrienden in spiegels ziet, of is hij juist een genie dat het antigif in handen heeft?

SPIJKERPALEIS
Met o.a. Joost Spijkers, Arend Niks, Andreas Suntrop, Stan Mitrović
Regie & beeld: Titus Tiel Groenestege
Tekst: Peer Wittenbols, Joost Spijkers
Muziek: o.a. Joost Spijkers, Stan Mitrović, Arend Niks, Andreas Suntrop
Producent: Stichting de Werelddansfabriek
Productie & management: Amsterdam Artist Management, Elselinda Schouten.
 

venster sluiten
 

Nieuwsbrief  ×

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in op de nieuwsbrief