Arend Niks
Arend Niks

drums

Arend Niks is sinds zijn Rotterdamse conservatoriumopleiding werkzaam als Drummer, componist en theaterveroorzaker. Werkzaam in de jazz, rock, impro en het muziektheater.
Hij speelt regelmatig op festivals over de hele wereld, maar voornamelijk op De Hollandse podia. Speelde met en schreef muziek voor: Bongomatik, Buysman, Luca, Orkater, New Niks, Nieuw Niks, Motel Bokassa, Theo Nijland, Scapino, CRAM, Willem Breuker Kollektief, kikkerdril, Zapp! Strijkwartet, Janine Jansen, Clazz ensemble.
Arno Bakker
Arno Bakker

Sousafoon, tuba en trombone

Arno Bakker is de nieuwste aanwinst van de SPIJKERSband. Arno speelt in Hotel Spijkers onder zijn geuzennaam "Radovan" sousafoon en trombone.
Meer info over Arno Bakker vind je op www.hairymusic.com
Andreas Suntrop
Andreas Suntrop

gitaren

Andreas Suntrop studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. Hij had les van Joe Pass, Jim Hall, Klaus Flenter en Ben de Bruyn. Hij speelt in verschillende bands, waaronder 'New Niks', het 'Jasper le Clercq 4', 'Polder' en het 'Elizabeth Simonian 5'. Andreas werkt(e) met Carel Kraayenhof, Eric Vloeimans, Jasper le Clercq, Keimpe de Jong, John Buijsman, Mimezine, Oene van Geel, Arend Niks, Mijke Loeven, Vera van der Poel, Elizabeth Simonian, Maarten Ornstein, Zapp4, Martin de Ruiter e.a. Naast composities voor de verschillende muziekformaties schrijft en speelt hij ook voor en in het theater. Hij werkt(e) o.a voor het RO theater, Stichting De Rotterdam Connectie, theatergroep Aluin, Growing Up In Public, TG Winterberg, Ausdauer e.a.
Stanislav Mitrovic
Stanislav Mitrovic

saxofoons, klarinet

Stanislav Mitrovic werd geboren in Belgrado. Hij studeerde saxofoon and basklarinet aan het Rotterdams Conservatorium van 1988-1995.
Stanislav speelde met de Mijke Loeven band 1994-2000, won de eerste prijs van het Dutch Jazz Concours 1996 met "Double B" (samen met Akos Laki) componeert en arrangeert voor Double B (CDs Cha-Chack Train en Ethno Funk; deze laatste met Headhunters rythm section Paul Jackso, bass, and Mike Clark, drums). Speelde met Matilde Santing band (CDs To others to one en New Amsterdam). Speelde met de Amsterdam klezmer band Klezmokum (CD Le Dor Va Dor). Speelde met het Burton Greene Quartet. Speelt regelmatig in Nederland en ver daarbuiten met zijn eigen jazz-kwartet samen met gitarist Ratko Zjaca (CDs Shades of Spirit en
Crossing the Border met Al Foster, drums, en John Patitucci, bass). Speelt met Dizzy Jazz Orchestra. Speelt met Global Rebop (international world music ensemble). Dirigeert de Persie Swing Collection big band (Steenbergen). Speelde met de Wërëldbänd en speelt bij het Carlama Orkestar en natuurlijk bij SPIJKERS.
Iva Lešić
Iva Lešić

choreograaf

Iva Lešić (Sarajevo, 1981) begon haar dansopleiding in haar geboorteplaats Sarajevo. Op haar elfde vluchtte ze naar Nederland vanwege de Balkan-oorlog. Op haar dertiende werd ze aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 1999 afstudeerde. Daarna was Lešić gedurende twaalf jaar één van de gezichtsbepalende danseressen van het Internationaal Danstheater en ze maakte ook onderdeel uit van het artistiek team voor de voorstelling Stampende Stilte van het Internationaal Danstheater. Sinds 2010 doceert ze werelddans aan de Nationale Balletacademie. Daarnaast werkt ze als choreografe en docente bij diverse theatergezelschappen. In 2014 studeert Iva bovendien af als fysiotherapeut. Samen met oud-collega's richtte ze in 2011 de WereldDansFabriek op waarmee ze in samenwerking met musici en dansers nieuwe voorstellingen op basis van internationaal repertoire uit alle windstreken produceert.
Peer Wittenbols
Peer Wittenbols

schrijver

Peer Wittenbols (Bergen op Zoom, 1965) is freelance-schrijver. Hij schreef zo'n vijftig toneelstukken, twee dichtbundels, een verhalenbundel en veel liedteksten. Daar won hij zeer grote en zeer kleine prijzen mee. Tot eind 2008 was hij als huisschrijver verbonden aan Toneelgroep Oostpool onder artistiek leiderschap van Rob Ligthert. Ook was hij als columnist werkzaam voor De Theatermaker, Dagblad De Limburger en De Volkskrant. Hij schrijft voor gezelschappen als Het Zuidelijk Toneel (Tilburg), De Toneelmakerij (Amsterdam) en de Rotterdam Connectie. Ook maakt hij liedteksten voor Gerard van Maasakkers. Voor wie Wittenbols de tekst MIJN KIND schreef waarmee hij de Annie M.G. Schmidtprijs 2014 won. Zijn werk wordt gespeeld in onder meer Vlaanderen, Duitsland, Rusland en Spanje. Onder de vlag Wittenbols schrijft, Ligthert regisseert werden sinds 2011 onder andere de voorstellingen HUISGODEN, HONINGJAGERS en SCHIETTENT ROSA en VETTE DINSDAG gemaakt.
Titus Tiel Groenestege
Titus Tiel Groenestege

regisseur

Geboren 1959
1977 eindexamen Atheneum-B Jan Brugmancollege Bolsward
1981 eindexamen Akademie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht
Sindsdien theatermaker, acteur en regisseur
http://titustielgroenestege.nl

Nieuwsbrief  ×

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in op de nieuwsbrief