Sanne van Delft

Sanne van Delft

bas

Over Sanne
Sanne studeerde contrabas aan het conservatorium van Amsterdam. Hij maakte geruime tijd deel uit van tango-orkest Sexteto Canyengue en deed projecten met onder meer Jeroen Zijlstra, Wende Snijders, Juan Jose Mosalini sr (Argentinie) en Dulce Pontes (Portugal). Hij tourde door de Verenigde Staten, Schotland, Zwitserland, Spanje, Bosnië, Zuid-Afrika, Alaska, Portugal, Italië, Noorwegen, Turkije, Argentinië, Ierland, Tsjechië en China. Sanne van Delft is medeoprichter van de Wereldband.
Ro Krauss

Ro Krauss

viool, bratsch, mandoline

Over Ro
Ro Krauss studeerde viool en altviool aan diverse conservatoria en behaalde in 1996 cum laude zijn diploma. Daarna ging hij zich richten op geimproviseerde muziek en zijn grote liefde: muziek uit de Balkan. Hij maakte veel reizen door Hongarije, Roemenië, voormalig Joegoslavië, Bulgarije, Tsjechië en Slowakije waar hij van de plaatselijke maestro s de kneepjes van het vak leerde. Als mede-oprichter van de Wereldband ontstond de wens om meer verschillende instrumenten te kunnen bespelen. Dat is enigszins uit de hand gelopen, het zijn er op dit moment meer dan 20...Ro maakte veel mooie muziek met talloze vrienden uit de Klassieke, Pop-, Jazz-, Wereldmuziek en Entertainment. Ro is een gelukkig mens.
Arend Niks

Arend Niks

drums

Over Arend
Arend Niks is sinds zijn Rotterdamse conservatoriumopleiding werkzaam als Drummer, componist en theaterveroorzaker. Werkzaam in de jazz, rock, impro en het muziektheater.
Hij speelt regelmatig op festivals over de hele wereld, maar voornamelijk op De Hollandse podia. Speelde met en schreef muziek voor: Bongomatik, Buysman, Luca, Orkater, New Niks, Nieuw Niks, Motel Bokassa, Theo Nijland, Scapino, CRAM, Willem Breuker Kollektief, kikkerdril, Zapp! Strijkwartet, Janine Jansen, Clazz ensemble.
Christiaan Saris

Christiaan Saris

percussie, marimba, vibrafoon

Over Christiaan
Christiaan Saris speelt als slagwerker in theater, ensembles en orkesten. Samenwerkingen met Blindman (Belgie), Toneelgroep Amsterdam, Lavinia Meijer, het Nederlands Blazers Ensemble en componisten als Philip Glass en Mauricio Kagel brengen hem op zowel binnenlandse- als buitenlandse podia en festivals. Na het behalen van zijn bachelor aan het Conservatorium Zwolle en zijn master te Detmold (DL) -beide Cum Laude- ontwikkelde hij een voorliefde voor theater, speelde hij voor gezelschappen als Krisztina de Chatel, Introdans en het Nationale Ballet, componeerde voor dansvoorstellingen en beeldende kunst-installaties en vond zijn plek in het muziektheater. Hij is mede oprichter van duo Pochan; Een combinatie van handpercussie en Japanse Sho (mondorgel). Ook brengt hij graag muziek naar kinderen via workshops op scholen of via organisaties als Papageno (speciaal onderwijs) Ranjaconcerten (kinderen met een beperking) en Musicians Without Borders (kinderen in oorlogsgebieden).
Andreas Suntrop

Andreas Suntrop

gitaren

Over Andreas
Andreas Suntrop studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. Hij had les van Joe Pass, Jim Hall, Klaus Flenter en Ben de Bruyn. Hij speelt in verschillende bands, waaronder 'New Niks', het 'Jasper le Clercq 4', 'Polder' en het 'Elizabeth Simonian 5'. Andreas werkt(e) met Carel Kraayenhof, Eric Vloeimans, Jasper le Clercq, Keimpe de Jong, John Buijsman, Mimezine, Oene van Geel, Arend Niks, Mijke Loeven, Vera van der Poel, Elizabeth Simonian, Maarten Ornstein, Zapp4, Martin de Ruiter e.a. Naast composities voor de verschillende muziekformaties schrijft en speelt hij ook voor en in het theater. Hij werkt(e) o.a voor het RO theater, Stichting De Rotterdam Connectie, theatergroep Aluin, Growing Up In Public, TG Winterberg, Ausdauer e.a.
Stanislav Mitrovic

Stanislav Mitrovic

saxofoons, klarinet

Over Stanislav
Stanislav Mitrovic werd geboren in Belgrado. Hij studeerde saxofoon and basklarinet aan het Rotterdams Conservatorium van 1988-1995.
Stanislav speelde met de Mijke Loeven band 1994-2000, won de eerste prijs van het Dutch Jazz Concours 1996 met "Double B" (samen met Akos Laki) componeert en arrangeert voor Double B (CDs Cha-Chack Train en Ethno Funk; deze laatste met Headhunters rythm section Paul Jackso, bass, and Mike Clark, drums). Speelde met Matilde Santing band (CDs To others to one en New Amsterdam). Speelde met de Amsterdam klezmer band Klezmokum (CD Le Dor Va Dor). Speelde met het Burton Greene Quartet. Speelt regelmatig in Nederland en ver daarbuiten met zijn eigen jazz-kwartet samen met gitarist Ratko Zjaca (CDs Shades of Spirit en
Crossing the Border met Al Foster, drums, en John Patitucci, bass). Speelt met Dizzy Jazz Orchestra. Speelt met Global Rebop (international world music ensemble). Dirigeert de Persie Swing Collection big band (Steenbergen). Speelde met de Wërëldbänd en speelt bij het Carlama Orkestar en natuurlijk bij SPIJKERS.
Mick Paauwe

Mick Paauwe

bas

Over Mick
Bracht haar jeugd door in tropische landen als Curacao en Brazilië, weer terug in Nederland studeerde ze Latijns Amerikaanse muziek, hoofdvak bas, aan het Rotterdams conservatorium, waar de in 1999 afstudeerde. Hier specialiseerde zij zich als latin bassiste op de "Baby-Bass" (een electrische contrabas die veel in de salsa muziek gebruikt wordt) maar ontwikkelde zich ook op de basgitaar en in de pop- en de jazzmuziek. Momenteel is zij werkzaam als bandleider/manager eigen bands, Bongomatik, Son Bon Bon en Bye-Ya! The latin jazz quintet. Verder is zij actief als bassist in diverse bands (Cubop City bigband, CRAM, Kim Hoorweg theaterband) en natuurlijk SPIJKERS, als maker/muzikant/componist in muziektheater voorstellingen en als docent als bandcoach, en het geven van workshops.
Iva Lešić

Iva Lešić

choreograaf

Over Iva
Iva Lešić (Sarajevo, 1981) begon haar dansopleiding in haar geboorteplaats Sarajevo. Op haar elfde vluchtte ze naar Nederland vanwege de Balkan-oorlog. Op haar dertiende werd ze aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 1999 afstudeerde. Daarna was Lešić gedurende twaalf jaar één van de gezichtsbepalende danseressen van het Internationaal Danstheater en ze maakte ook onderdeel uit van het artistiek team voor de voorstelling Stampende Stilte van het Internationaal Danstheater. Sinds 2010 doceert ze werelddans aan de Nationale Balletacademie. Daarnaast werkt ze als choreografe en docente bij diverse theatergezelschappen. In 2014 studeert Iva bovendien af als fysiotherapeut. Samen met oud-collega's richtte ze in 2011 de WereldDansFabriek op waarmee ze in samenwerking met musici en dansers nieuwe voorstellingen op basis van internationaal repertoire uit alle windstreken produceert.
Peer Wittenbols

Peer Wittenbols

schrijver

Over Peer
Peer Wittenbols (Bergen op Zoom, 1965) is freelance-schrijver. Hij schreef zo'n vijftig toneelstukken, twee dichtbundels, een verhalenbundel en veel liedteksten. Daar won hij zeer grote en zeer kleine prijzen mee. Tot eind 2008 was hij als huisschrijver verbonden aan Toneelgroep Oostpool onder artistiek leiderschap van Rob Ligthert. Ook was hij als columnist werkzaam voor De Theatermaker, Dagblad De Limburger en De Volkskrant. Hij schrijft voor gezelschappen als Het Zuidelijk Toneel (Tilburg), De Toneelmakerij (Amsterdam) en de Rotterdam Connectie. Ook maakt hij liedteksten voor Gerard van Maasakkers. Voor wie Wittenbols de tekst MIJN KIND schreef waarmee hij de Annie M.G. Schmidtprijs 2014 won. Zijn werk wordt gespeeld in onder meer Vlaanderen, Duitsland, Rusland en Spanje. Onder de vlag Wittenbols schrijft, Ligthert regisseert werden sinds 2011 onder andere de voorstellingen HUISGODEN, HONINGJAGERS en SCHIETTENT ROSA en VETTE DINSDAG gemaakt.
Titus Tiel Groenestege

Titus Tiel Groenestege

regisseur

Over Titus
Geboren 1959
1977 eindexamen Atheneum-B Jan Brugmancollege Bolsward
1981 eindexamen Akademie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht
Sindsdien theatermaker, acteur en regisseur
http://titustielgroenestege.nl