Sanne van Delft
Sanne van Delft bas
Sanne studeerde contrabas aan het conservatorium van Amsterdam. Hij maakte geruime tijd deel uit van tango-orkest Sexteto Canyengue en deed projecten met onder meer Jeroen Zijlstra, Wende Snijders, Juan Jose Mosalini sr (Argentinie) en Dulce Pontes (Portugal). Hij tourde door de Verenigde Staten, Schotland, Zwitserland, Spanje, Bosnië, Zuid-Afrika, Alaska, Portugal, Italië, Noorwegen, Turkije, Argentinië, Ierland, Tsjechië en China. Sanne van Delft is medeoprichter van de Wereldband.
Ro Krauss
Ro Krauss viool, bratsch, mandoline
Ro Krauss studeerde viool en altviool aan diverse conservatoria en behaalde in 1996 cum laude zijn diploma. Daarna ging hij zich richten op geimproviseerde muziek en zijn grote liefde: muziek uit de Balkan. Hij maakte veel reizen door Hongarije, Roemenië, voormalig Joegoslavië, Bulgarije, Tsjechië en Slowakije waar hij van de plaatselijke maestro s de kneepjes van het vak leerde. Als mede-oprichter van de Wereldband ontstond de wens om meer verschillende instrumenten te kunnen bespelen. Dat is enigszins uit de hand gelopen, het zijn er op dit moment meer dan 20...Ro maakte veel mooie muziek met talloze vrienden uit de Klassieke, Pop-, Jazz-, Wereldmuziek en Entertainment. Ro is een gelukkig mens.
Arend Niks
Arend Niks drums
Arend Niks is sinds zijn Rotterdamse conservatoriumopleiding werkzaam als Drummer, componist en theaterveroorzaker. Werkzaam in de jazz, rock, impro en het muziektheater.
Hij speelt regelmatig op festivals over de hele wereld, maar voornamelijk op De Hollandse podia. Speelde met en schreef muziek voor: Bongomatik, Buysman, Luca, Orkater, New Niks, Nieuw Niks, Motel Bokassa, Theo Nijland, Scapino, CRAM, Willem Breuker Kollektief, kikkerdril, Zapp! Strijkwartet, Janine Jansen, Clazz ensemble.
Christiaan Saris
Christiaan Saris percussie, marimba, vibrafoon
Christiaan Saris speelt als slagwerker in theater, ensembles en orkesten. Samenwerkingen met Blindman (Belgie), Toneelgroep Amsterdam, Lavinia Meijer, het Nederlands Blazers Ensemble en componisten als Philip Glass en Mauricio Kagel brengen hem op zowel binnenlandse- als buitenlandse podia en festivals. Na het behalen van zijn bachelor aan het Conservatorium Zwolle en zijn master te Detmold (DL) -beide Cum Laude- ontwikkelde hij een voorliefde voor theater, speelde hij voor gezelschappen als Krisztina de Chatel, Introdans en het Nationale Ballet, componeerde voor dansvoorstellingen en beeldende kunst-installaties en vond zijn plek in het muziektheater. Hij is mede oprichter van duo Pochan; Een combinatie van handpercussie en Japanse Sho (mondorgel). Ook brengt hij graag muziek naar kinderen via workshops op scholen of via organisaties als Papageno (speciaal onderwijs) Ranjaconcerten (kinderen met een beperking) en Musicians Without Borders (kinderen in oorlogsgebieden).
Andreas Suntrop
Andreas Suntrop gitaren
Andreas Suntrop studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. Hij had les van Joe Pass, Jim Hall, Klaus Flenter en Ben de Bruyn. Hij speelt in verschillende bands, waaronder 'New Niks', het 'Jasper le Clercq 4', 'Polder' en het 'Elizabeth Simonian 5'. Andreas werkt(e) met Carel Kraayenhof, Eric Vloeimans, Jasper le Clercq, Keimpe de Jong, John Buijsman, Mimezine, Oene van Geel, Arend Niks, Mijke Loeven, Vera van der Poel, Elizabeth Simonian, Maarten Ornstein, Zapp4, Martin de Ruiter e.a. Naast composities voor de verschillende muziekformaties schrijft en speelt hij ook voor en in het theater. Hij werkt(e) o.a voor het RO theater, Stichting De Rotterdam Connectie, theatergroep Aluin, Growing Up In Public, TG Winterberg, Ausdauer e.a.

Peer Wittenbols
Peer Wittenbols schrijver
Peer Wittenbols (Bergen op Zoom, 1965) is freelance-schrijver. Hij schreef zo'n vijftig toneelstukken, twee dichtbundels, een verhalenbundel en veel liedteksten. Daar won hij zeer grote en zeer kleine prijzen mee. Tot eind 2008 was hij als huisschrijver verbonden aan Toneelgroep Oostpool onder artistiek leiderschap van Rob Ligthert. Ook was hij als columnist werkzaam voor De Theatermaker, Dagblad De Limburger en De Volkskrant. Hij schrijft voor gezelschappen als Het Zuidelijk Toneel (Tilburg), De Toneelmakerij (Amsterdam) en de Rotterdam Connectie. Ook maakt hij liedteksten voor Gerard van Maasakkers. Voor wie Wittenbols de tekst MIJN KIND schreef waarmee hij de Annie M.G. Schmidtprijs 2014 won. Zijn werk wordt gespeeld in onder meer Vlaanderen, Duitsland, Rusland en Spanje. Onder de vlag Wittenbols schrijft, Ligthert regisseert werden sinds 2011 onder andere de voorstellingen HUISGODEN, HONINGJAGERS en SCHIETTENT ROSA en VETTE DINSDAG gemaakt.
Arend Niks
Arend Niks arrangeur, componist
Arend Niks (Schiedam, 1960) is behalve drummer van SPIJKERS (zie boven) ook de componist/arrangeur en bandleider.
Iva Lešic
Iva Lešić choreograaf
Iva Lešić (Sarajevo, 1981) begon haar dansopleiding in haar geboorteplaats Sarajevo. Op haar elfde vluchtte ze naar Nederland vanwege de Balkan-oorlog. Op haar dertiende werd ze aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 1999 afstudeerde. Daarna was Lešić gedurende twaalf jaar één van de gezichtsbepalende danseressen van het Internationaal Danstheater en ze maakte ook onderdeel uit van het artistiek team voor de voorstelling Stampende Stilte van het Internationaal Danstheater. Sinds 2010 doceert ze werelddans aan de Nationale Balletacademie. Daarnaast werkt ze als choreografe en docente bij diverse theatergezelschappen. In 2014 studeert Iva bovendien af als fysiotherapeut. Samen met oud-collega's richtte ze in 2011 de WereldDansFabriek op waarmee ze in samenwerking met musici en dansers nieuwe voorstellingen op basis van internationaal repertoire uit alle windstreken produceert.